Judecătoria Turda i-a comdanat pe cei doi hoţi la plata unei amenzi penale de 1.500 de lei, reprezentând un număr de 150 de zile amendă a câte 10 lei pe zi, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Aceștia au fost obligați să plătească, pe partea civilă, suma de 2.169,22 lei firmei în proprietatea căreia se afla capacul de canal, reprezentând prejudiciul material suferit, după ce au furat un capac de canal pe care l-au vândut la fier vechi, pentru 80 de lei. Hoţii au fost surprinşi camerele de supraveghere din oraș.

Astfel, în martie anul trecut unul dintre cei doi i-a propus celuilalt să sustragă un capac de la căminele sistemului de canalizare pe care îl reabilita societatea la care era angajat. A fost de acord, astfel că cei doi s-au deplasat cu autoturismul marca BMW, de culoare gri, pe strada Panseluţelor, de unde au luat un capac de la unul dintre căminele de pe această stradă, l-au pus în portbagajul autoturismului după care s-au deplasat la un centru de colectare a deșeurilor, unde l-au predat administratoarei și au primit în schimb suma de 80 lei, pe care au împărţit-o în mod egal.

Furtul a fost surprins pe camerele de supraveghere, din înregistrarea video se observă două persoane care sustrag capacul şi îl introduc în portbagajul unui autoturism, modelul, culoarea şi numărul de înmatriculare al acestuia putându-se distinge foarte clar.
Inculpaţii au recunoscut şi regretat săvârşirea faptei. Cei doi au arătat că au transportat capacul sustras la centrul de colectare de la care au primit suma de 80 lei. Bunul sustras nu a putut fi recuperat.

Unul dintre inculpați are 20 ani, este cetăţean român, este necăsătorit, studii 7 clase, fără loc de muncă şi ocupaţie. Nu posedă antecedente penale şi în cursul urmăriri penale a avut o conduită sinceră, a recunoscut şi regretat faptele comise. Celălalt are tot 20 de ani, studii două clase, fără loc de muncă şi ocupaţie. Nu posedă antecedente penale şi în cursul urmăriri penale a avut o conduită sinceră, a recunoscut şi regretat faptele comise.

Sursa: Actual de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.