Premierul Marcel Ciolacu a criticat echipa care a negociat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), subliniind că România întâmpină dificultăți în îndeplinirea jaloanelor necesare pentru a primi fondurile europene. Acesta a menționat că o parte din cererea de plată numărul 3 va fi reținută temporar pentru 6-8 luni, dar a asigurat că țara nu va pierde acești bani. În contextul metroului din Cluj-Napoca, deputatul Sabin Sărmaș a avertizat despre riscul pierderii fondurilor din cauza întârzierilor și problemelor în procedura de licitație, însă viceprimarul Dan Tarcea a respins aceste acuzații, afirmând că proiectul este în grafic.

Premierul Marcel Ciolacu dă vina pe cei care au negociat planul PNRR pentru problemele pe care le înregistrează România în realizarea jaloanelor asumate, necesare pentru absorbția de fonduri europene. O anumită sumă din cererea de plată numărul 3 va fi reţinută pe o perioadă de 6-8 luni, dar asta nu înseamnă că România va pierde acei bani.

Şeful Executivului a menţionat că problemele sunt jalonul cu microîntreprinderile, companiile din energie cu selecţiile şi, pe transporturi, metroul de la Cluj-Napoca.Ciolacu a spus că cei care au negociat PNRR pentru România au scris ”tâmpenii” și că ”atât i-a dus mintea”.

 ”Sunt ferm convins, cu o anumită sumă din cererea de plată, numărul trei va fi reținută pe o perioadă de șase luni, maximum opt luni, opt luni de zile pentru a se închide toate lucrurile. Exact ce m-ați întrebat dumneavoastră. Ca să reaprobi printr-o selecție normală, având o altă lege, noile consilii de administrație, procedura durează între 6 și 8 luni. Și atunci, comisia, în funcție de cât ai îndeplinit din jalon, o să rețină o sumă de bani. Asta nu înseamnă că România va pierde acei bani.” MAI MULTE AICI!

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost elaborat de fostul ministru Cristian Ghinea și echipa sa din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.