Un val de nemulțumire se răspândește printre locuitorii cartierului Andrei Mureșanu din Cluj-Napoca, ca urmare a zgomotului puternic produs de muzica difuzată la Zilele Culturale Maghiare. Mulți cetățeni se plâng că sunetul este atât de puternic încât se aude clar, vers cu vers, chiar și la distanțe considerabile de locul desfășurării evenimentului.

„Este strigător la cer ca până în Andrei Mureșanu să se audă muzica. Este inacceptabil într-un oraș care se mândrește că este modern,” afirmă unul dintre locuitori pe MY Cluj

Aceștia subliniază că situația este deosebit de problematică pentru familiile cu copii mici, care au dificultăți în a adormi din cauza zgomotului, mai ales în contextul caniculei, când ferestrele trebuie să rămână deschise pentru ventilație. De asemenea, locuitorii evidențiază impactul negativ asupra persoanelor care trebuie să se odihnească pentru a merge la muncă sau asupra pensionarilor și mamelor cu bebeluși, care au nevoie de liniște, exact cum a fost și în perioada UNTOLD.

Locuitorii cer autorităților să ia măsuri urgente și să relocheze astfel de festivaluri în afara orașului, pentru a nu mai perturba viața de zi cu zi a celor care locuiesc în zonele afectate de zgomotul intens.

Până în prezent, autoritățile locale nu au răspuns oficial la aceste plângeri, însă este clar că problema zgomotului în timpul festivalurilor urbane este una care necesită o soluție echilibrată, care să respecte dreptul locuitorilor la liniște și odihnă, fără a compromite aspectul cultural al orașului.

3 COMENTARII

  1. Sălbatic esti tu opincar mîncător de mămăligă,la ora 23 s-a încheiat concertele și zgomotul ” deranjant”,copii care ar trebui să doarmă la ora aceia sunt cu părinții la plimbărică prin centru în wekenduri și nu fac caz de Moș Ene .

    • Ești o iapă înapoiată și care n-are drept la copii. Aceștia la 21,00 trebuie să fie în pat și ora de liniște pt normali e de la 22,00 maxim. Așa ca nu mânca rahat cu polonicul ca nu-i lichid seminal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.