sursă: actual de cluj

În ședința Consiliului Local de joi, în care se va vota asupra controversatului proiect Iulius Carbochim, pe ordinea de zi se găsește încă un punct interesant, care va fi ascuns și aproape ignorat din cauza elefantului din cameră. Anume, este vorba despre scumpirea bazinului olimpic din Borhanci, transmite clujenii.ro.

Mai exact, prețul va crește cu 13 milioane de euro, de la 134 de milioane de lei (așa cum s-a stabilit în 2022) la 200 de milioane de lei, deși până în prezent nu s-a turnat nicio dâră de beton, abia ce s-a pregătit terenul pentru construcție.

„În cadrul procesului de proiectare a proiectului tehnic, au survenit modificări față de faza de proiectare a studiului de fezabilitate (…). În urma întocmirii expertizei geotehnice şi a finalizări proiectului tehnic s-a concluzionat de către expertul tehnic atestat că fundarea directă a clădirii (fundații continue sau izolate) nu este fezabilă şi practică din punct de vedere tehnico-economic, fiind necesară optimizarea soluției de fundare a bazinului de înot şi a zonei de parcare aferentă bazinului de înot prin executarea a 745 de piloți forați cu adâncimi cuprinse între 17,90 m și 6 m cu diametrul de 800 mm” scrie în referatul pentru consilieriui locali.

Bazinul olimpic din Borhanci este construit de o asociere de trei societăți: MBS Group SRL, ASA CONS România și POLIART.

Citește și: Fața uitată a Regelui Mall-urilor din România, Iulian Dascălu, patronul afacerii mall-ului Carbochim – Republicat – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.