Claudiu Salanță, persoana care ocupă funcția de arhitect-șef al orașului Cluj-Napoca de 11 ani, a afirmat în urma furtunii de ieri că sistemul de canalizare nu este suficient de bun și că trebuie implementate noi măsuri de gestionare a apelor pluviale, transmite Știri de Cluj.

În urma furtunii de ieri, zeci de locuințe au fost afectate de către apa necontrolată, pompierii clujeni intervenind la 15 subsoluri, zece locuințe, trei curți, trei garaje și o hală a unui operator economic.

„În data de 2 iulie 2011, o rupere de nori – cea mai puternică din ultimii 100 de ani și care a durat doar 30 de minute – a paralizat Copenhaga și a condus la schimbarea totală a modului de gestionare a apei pluviale.

Ce au făcut după? Au elaborat un plan de management a apei de ploaie și l-au implementat.

Ruperea de nori de ieri din Cluj-Napoca ne arată că și noi avem nevoie de a implementa asemenea măsuri de gestionare a apelor pluviale.

Niciodată nu vom putea controla vremea, dar putem să luăm măsurile încât să fim pregătiți pentru ce ne aduce. Reziliență, nu?”, a transmis Claudiu Salanță, arhitectul-șef al Clujului.

Citește și: Noua bancă ungurească a familiei Orban mușcă din banii românești – Ziar Gazeta de Cluj

9 COMENTARII

  1. Era normal să nu reziste sistemul de canalizare după ce ați umplut Clujul cu blocurile mafiei imobiliare ați autorizat blocuri între case trebuia să vă gindit că canalizare făcute acum 60 de ani în zona fostului abator nu o să reziste la mastodonturile de blocuri care au fost construite în locul fostului abator și încă nu au fost date în folosință v-ați gindit ce se va intimplat cind o sa fie locuite și dimineața la ora 8 se pornesc oameni sa ducă copiii la școală și se duc la lucru. Prima data trebuia administrația locala să asigure infrastructura și după acea să autorizeze asemenea construcții dar democrația a demonstrat că totul se rezumă la banii și la clientela politică.

  2. „Claudiu Salanță, persoana care ocupă funcția de arhitect-șef al orașului Cluj-Napoca…. ”

    Arhitectul sef al orașului Cluj Napoca este Daniel POP și înaintea lui a fost Ligia Subțirică. Salanta e arhitectul Județului Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.