Sfera pariurilor sportive s-a dezvoltat foarte mult în ultimul deceniu, astfel că în momentul de față amatorii de pariuri pot miza pe sporturile preferate de oriunde și oricând.

Majoritatea caselor de pariuri offline sunt acum prezente și în mediul online, acolo unde au dezvoltat nu doar platforme de top, ci și aplicații mobile disponibile pe sistemele de operare Android sau iOS

Ce sunt pariurile pre-meci și ce avantaje/dezavantaje au?

Pariurile pre-meci, la fel cum sugerează și numele, sunt plasate înainte ca un eveniment sportiv să se desfășoare. De obicei, există o marjă de eroare de 30 de secunde sau chiar 1-2 minute, până ce pariurile pre-meci să fie blocate. Apoi, cotele sunt indisponibile pentru câteva secunde, iar pariorii pot începe să mizeze live.

Unul din principalele avantaje ale pariurilor live este acela că poate fi efectuată o analiză bine întemeiată și se evită pariatul haotic sau impulsiv. De obicei, pariorii experimentați analizează toate aspectele ce implică un eveniment sportiv, înainte de a alege selecțiile de pe biletul zilei sau orice alt bilet.

Un alt avantaj important este reprezentat de diferitele promoții ale caselor de pariuri online. În ultimii ani, majoritatea operatorilor importanți au introdus diferite oferte ce sunt menite să îi avantajeze pe pariori. 

Spre exemplu, o parte din casele de pariuri online au în ofertă promoția „Avantaj”, care le permite pariorilor să încaseze banii, încă dinainte de fluierul final al unei partide. Astfel de promoții se aplică în competițiile importante ale diferitor sporturi, unde la un anume scor, pariul este declarat câștigător – indiferent de rezultatul final.

Ei bine, genul acesta de promoții sunt disponibile mai mereu doar pre-meci, astfel că pariurile live nu pot aduce câștiguri devreme.

Există însă și un mare dezavantaj al pariurilor pre-meci. Modificările de ultimă oră, accidentările apărute în primele minute sau evenimente neprevăzute pot afecta pariurile pre-meci și analiza efectuată.

Foto interior aici

Pariuri live – ce sunt ele și ce puncte pro și contra au?

Pariurile live sunt acele pariuri care sunt plasate după fluierul de start al unei partide. De obicei cotele sunt puțin mai ridicate după primele minute, față de cele afișate pre-meci.

Pariorii care preferă o doză în plus de dinamism sau își doresc să vadă evoluția echipelor / sportivilor, optează pentru pariurile live. Avantajul acestora este chiar invers proporțional cu marele dezavantaj al pariurilor pre-meci. Mizând în timpul desfășurării evenimentelor, pariorii pot ține cont de modificările meteorologice, accidentări de ultimă oră sau fluctuații de formă.

În schimb, unul din dezavantajele principale ale pariurilor live o reprezintă impulsivitatea. Pariorii tind să se lase pradă emoțiilor atunci când pariază live, existând riscul de a fi induși în eroare după doar câteva minute. Nu au fost puține cazurile în care echipele au dominat în prima parte a jocului, însă apoi au căzut din punct de vedere fizic și psihic.

De asemenea, pariurile live pot afecta bugetul amatorilor de pariuri sportive, care uneori au tendința să joace la recuperare – observând cote interesante pe live.

Ce sunt pariurile antepost?

Pariurile antepost pot fi considerate în anumite cazuri pariuri pre-meci. Aceste pariuri sunt de lungă durată și uneori rezultatul poate veni și după un an de zile. Pariurile antepost sunt plasate înaintea startului unei competiții, în care pariorii încearcă să anticipeze diferite scenarii. Printre cele mai populare pariuri antepost se numără:

• Câștigătorul / câștigătoarea competiției

• Cel mai bun marcator al turneului

• Cel mai bun pasator al turneului

• MVP-ul turneului

• Cel mai bun tânăr jucător al turneului

• Țara de proveniență a echipei câștigătoare

Pariurile antepost pot fi plasate totuși și după începerea competițiilor, urmând ca operatorii online de pariuri să modifice cotele pe parcurs – în funcție de performanțele sportivilor.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.