În Municipiul Cluj-napoca se lansează programul multianual de sterilizare a animalelor cu sau fără stăpân, în conformitate cu cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională. Programul este dedicat câinilor și pisicilor fără stăpân de rasă comună și a metiților acestora, cu stăpân domiciliat în Municipiul Cluj-Napoca, iar costurile sunt acoperite de administrația locală.

„Costurile unui asemenea program sunt acoperite de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Scopul acestui program este acela de preveni înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor, reducând astfel numărul animalelor fără stăpân din municipiul Cluj-Napoca.”, susține Emil Boc.

Subvenția acordată de Primărie pentru sterilizarea animalelor de companie:

  • 350 lei/câine mascul T.V.A inclus;
  • 400 lei/câine femela T.V.A inclus;
  • 300 lei/pisică mascul T.V.A inclus;
  • 350 lei/pisică femelă T.V.A inclus;

În ciuda programului primăriei mai există centre sociale care oferă castrări gratuite în Municipiul Cluj-Napoca, cum ar fi Tac Social, prima asociație de medicină veterinară socială din România. Pe parcursul a mai puţin de doi ani, în 8 localităţi din judeţul Cluj au fost sterilizate şi tratate gratuit peste 6000 de animale, majoritatea câini cu proprietar, dar şi animale comunitare, câini şi pisici.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/sedinta-in-care-s-a-votat-iulius-carbochim-a-fost-praf-in-ochi-la-fel-cum-e-si-santierul-controversatului-proiect/

Articol scris de Nistor Andreea.

1 COMENTARIU

  1. „Programul este dedicat câinilor și pisicilor fără stăpân de rasă comună și a metiților acestora, cu stăpân domiciliat în Municipiul Cluj-Napoca”. Unde-i gasiti pe cei ce publica sub „De catre Gazeta de Cluj”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.