Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABAST) a oferit detalii pe pagina lor de Facebook cu privire la intervenția de îndepărtare a sălciilor din albia minoră a Canalului Morii, măsură luată ca urmare a reclamațiilor riveranilor de pe strada Onisifor Ghibu, ale căror proprietăți au fost inundate.

Canalul Morii, un curs de apă artificial ce traversează zone urbanizate din Cluj-Napoca, a fost afectat de depunerile de sedimente și de vegetația excesivă, inclusiv sălcii, care îngustează secțiunea de scurgere a apei. ABAST a explicat că aceste obstacole au contribuit la problemele de drenaj și la inundarea proprietăților din apropiere.

Primăria Cluj-Napoca a inițiat aceste lucrări de îndepărtare a sălciilor, având în vedere necesitatea protejării riveranilor de efectele inundațiilor. Proiectul, avizat de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj, include lucrări de reabilitare a podului peste Canalul Morii de pe strada Paris și decolmatarea albiei minore pe tronsonul vizat de sesizare.

De asemenea, ABAST colaborează cu Primăria Cluj-Napoca pentru asigurarea unei secțiuni de scurgere adecvate a canalului și prevenirea unor viitoare inundații. Lucrările sunt sprijinite logistic și prin consultanță de specialitate oferită de ABAST.

Aceste măsuri sunt esențiale pentru reducerea riscului de inundații în zonele afectate și pentru asigurarea protecției proprietăților riverane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.