Cheile Turenilor, odinioară un loc de retragere liniștit în mijlocul naturii, a devenit acum scena unui adevărat festival de grătare și manele. Cei care își doreau să evadeze din agitația urbană pentru a se bucura de aer curat și peisaje spectaculoase, au avut parte de o surpriză neplăcută.

La doar câțiva pași de la intrarea în rezervația naturală, căutătorii de relaxare au fost întâmpinați de fumul dens al grătarelor și ritmurile vibrante ale manelelor care răsunau de pe fiecare colț al potecii. Sălbatica și pitoreasca vale s-a transformat rapid într-un fel de petrecere la iarbă verde, în care natura și-a cedat locul în fața unui val de carne la grătar și boxe portabile.

În timp ce natura se luptă să-și mențină frumusețea, pare că vizitatorii au alte priorități. Astfel, rezervația naturală a devenit un loc unde micii sfârâie mai tare decât ciripitul păsărilor și unde, în loc de liniște și contemplare, turiștii sunt întâmpinați de un remix între natură și agitația urbană.

5 COMENTARII

  1. Așa se întâmplă dacă promovați locurile frumoase și neatinse din țară! Ăsta era farmecul României! Acum îl pângăresc toți nesimțiții care nu pot să își pună un sandviș în geantă și să nu facă focuri!

  2. Doresc să aduc o mică rectificare. Zona în care s-a filmat nu face parte din aria protejată Cheile Tureniului, ci este Pădurea Copandului, situată pe teritoriul administrativ al comunei Săndulești. Cheile Tureniului propriu-zise încep chiar de la indicatorul care se vede în filmări și se află pe teritoriul administrativ al comunei Tureni. Acolo nu veți găsi manele și grătare.

  3. Din păcate cam așa este peste tot și mai încolo de semn. Cu toate că este pus pe indicatorul principal a nu se intra cu mașina,totul este degeaba. Mașinile care intra în defileu lăsa o dara lungă de praf in urma. Cred că ar fi indicat ca poliția locală să facă razii in zilele libere și să de a amenzi usturătoare celor care nu respectă legea și natura. Doar așa poate i am educa pe nesimțiți.

  4. De ce nu se aplică legea picnicurilor și a grătarelor in locuri interzise și neamenajate ?.
    Poliția locală care au acea zonă în jurisdicția lor,ce fac ?.Dorm ?.
    Parcă legea spune clar,că prepararea micilor,grătarelor la focuri deschise neamenajate legal în preajma pădurilor,luminișurilor,pe malurile apelor,răurilor,lacurilor,etc,se consideră contravenție și se pedepsește conform legilor în funcție de gravitatea faptelor.
    Poliția doarme ?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.