Bangkok, Thailanda – 11 septembrie 2024: Lotul României a sosit cu succes în Bangkok, pregătit să reprezinte țara la Campionatul Mondial de Muaythai de Tineret organizat de International Federation of Muaythai Associations (IFMA). Evenimentul va avea loc la Paragon Hall, reunind peste 3.600 de sportivi, antrenori și oficiali din întreaga lume.

Reprezentanții României la această competiție prestigioasă sunt David Gherasim (categoria Juniori 10-11 ani, -32kg), Mario Radar (categoria Juniori 14-15 ani, -54kg), Roberto Preda (categoria Juniori 16-17 ani, -71kg) și David Mirea (categoria Juniori 16-17 ani, -75kg). Sportivii, selectați de la Clubul „Budo Shin Napoca” și Clubul Sportiv „Ciprian Sora”, sunt coordonați de prof. Mircea Mitroescu, vice-președinte și antrenor FRAMC, și de antrenorul secund Mihai Rusu.

Într-o declarație pentru Gazeta de Cluj, coordonatorul lotului, Mircea Mitroescu, a spus: „Drumul a fost lung, obositor, dar am ajuns cu bine. Sportivii sunt motivați și doresc să înceapă competiția pentru a-și demonstra valoarea. Suntem mândri că reprezentăm România. Suntem singurii din România care reprezentăm la cel mai înalt nivel Muaythai-ul pe plan mondial.”

David Gherasim, care a reușit să se claseze pe locul 5 mondial la ediția de anul trecut, revine în ring cu determinare sporită, iar ceilalți sportivi sunt la fel de hotărâți să își depășească limitele și să aducă rezultate notabile pentru România.

Competiția va fi monitorizată de oficiali ai Mișcării Olimpice, inclusiv reprezentanți ai Comitetului Olimpic Internațional și ai Consiliului Olimpic din Asia, reflectând importanța acestui sport în peisajul internațional. IFMA, recunoscută de Comitetul Olimpic Internațional, promovează filosofia „One World, One Muaythai”, unind sportivii din întreaga lume într-un spirit de solidaritate și respect reciproc.

Participarea echipei României la acest eveniment a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Fabrica de Sport Cluj-Napoca și Ageless Advertising Media SRL. Toți ochii sunt acum ațintiți asupra tinerilor sportivi, care sunt gata să lupte pentru culorile tricolore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.