Cel puțin 10 persoane au fost ucise în unele dintre cele mai grave inundații care au lovit Europa Centrală în ultimele decenii, în timp ce furtuna Boris traversează regiunea. La cele zece victime din Austria, Polonia, Cehia și Ungaria se adaugă cei șase morți din România, arată G4Media.

Ciclonul Boris, care afectează Europa, aducând un val rece de aer din Islanda, a provocat ploile torențiale și în țara noastră, a declarat șefa ANM, Elena Mateescu. Cantitatea de precipitaţii care a căzut a fost de trei ori mai mare decât este normal pentru întreaga lună septembrie.

Austria, Polonia, Cehia și Ungaria au fost toate afectate de precipitații extreme. Guvernul polonez este pe punctul de a declara luni „stare de dezastru”. În Cehia, mii de locuitori au rămas fără apă caldă și electricitate după ce autoritățile au închis centralele termice, iar în Austria opt persoane au fost ucise în weekend, iar luni alte două au murit din cauza inundațiilor.

În Ungaria, premierul Viktor Orban a încercat să liniștească îngrijorările locuitorilor din capitala Budapesta. Într-o declarație video filmată duminică de-a lungul malurilor de vest ale fluviului Dunărea, Orban a declarat că experții maghiari în gestionarea apei sunt „încrezători” că nivelurile apei nu vor depăși recordurile anterioare, conform sursei citate anterior.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/combinatiile-de-milioane-ale-familiei-fostului-sef-sri-radu-timofte/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.