Un tânăr de 22 de ani din Monor, județul Bistrița-Năsăud, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare de către Curtea de Apel Cluj, pentru uciderea tatălui său. Incidentul tragic s-a petrecut pe 9 octombrie 2023, când tânărul a fost agresat și amenințat de tatăl său, un bărbat de 49 de ani, aflat sub influența alcoolului.

Conflictul a escaladat în baia locuinței, unde tatăl l-a amenințat pe fiu cu moartea, iar mama tânărului, care a asistat la întreaga scenă, a fost și ea agresată. După o altercație violentă, bărbatul a ieșit din casă și a revenit cu un levier, pe care ulterior tânărul l-a smuls din mâinile acestuia.

Pe fondul tensiunii și al agresivității repetate, tânărul a reacționat lovindu-și tatăl cu levierul în curtea casei, cauzându-i leziuni grave la nivelul capului și toracelui. Victima a murit la scurt timp după incident.

Inițial, Tribunalul Bistrița-Năsăud l-a condamnat pe tânăr la 7 ani și 6 luni de închisoare, dar Curtea de Apel Cluj a redus pedeapsa, ținând cont de lipsa antecedentelor penale, recunoașterea faptei și abuzurile suferite de tânăr în copilărie. Totuși, instanța a subliniat gravitatea faptei și a precizat că nicio persoană nu are dreptul să recurgă la violență extremă, indiferent de circumstanțe.

Sentința pronunțată pe 13 septembrie este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.