Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a condamnat joi exploziile dispozitivelor de comunicare utilizate de membrii mișcării sale, calificându-le drept „crime de război” sau, cel puțin, „declarații de război”. Comentariile sale au venit în contextul în care avioanele israeliene survolau Beirutul la altitudine joasă, provocând un zgomot considerabil, conform BBC.

În același timp, Forțele de Apărare ale Israelului desfășurau noi lovituri aeriene asupra țintelor Hezbollah din Liban. Sirenele de raid aerian au fost auzite și în nordul Israelului.

Nasrallah a acuzat Israelul pentru atacurile asupra pagerelor și walkie-talkie-urilor, subliniind că acestea nu au ținut cont de viețile nevinovate și ale copiilor. Aproximativ 4.000 de pagere au fost afectate, a adăugat el.

Liderul Hezbollah a subliniat că unii dintre cei uciși nu au fost încă incluși în cifrele oficiale și a descris atacurile drept „terorism pur”. El a denumit incidentele „masacrul de marți” și „masacrul de miercuri”, subliniind că acestea sunt crime de război sau, cel puțin, declarații de război. Nasrallah a menționat, de asemenea, că unele pagere au fost scoase din uz sau oprite, iar altele sunt încă în depozit, fără a fi alocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.