Liberalii au depus miercuri un amendament la legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, care ar permite președintelui țării să candideze pe listele unui partid politic. Surse politice din PNL și PSD au confirmat informația pentru G4Media.ro.

Modificarea propusă vizează articolul 5 indice 2 din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților. Dacă amendamentul va fi adoptat, acesta ar schimba cadrul legal actual, extinzând astfel opțiunile de candidatură pentru președintele în exercițiu sau pentru cei care vor ocupa funcția în viitor.

Este vorba de articolul 5:

„art 5. Nu se admit candidaturi independente pe listele de candidați depuse de partidele politice, alianțele politice sau alianțele electorale, cu excepția situației președintelui României, în funcție la data alegerii Camerei Deputaților și Senatului, dacă se află în ultimele 3 luni ale mandatului, care poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei alianțe politice sau alianțe electorale pentru obținerea unui mandat de deputat sau senator. În cazul în care este ales deputat sau senator, președintele României este obligat ca, după validare, să opteze între calitatea de deputat sau senator și cea de președinte”.

2 COMENTARII

  1. Dacă nu..fura la voturi..vor DECONTA la electorat,aceasta mișcare toți cei implicați…BINE CA REZERVISTII MILITARI și Polițiștii așteaptă legea. soldelor de grad… care stagnează în PARLAMENT..?????INCFREDIBIL LA CE SE GANDESC UNII CU RAZBOILU LA GRANITA!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.