Primarul Boca Gheorghe a ajuns la conducerea Primăriei Poieni în 2008 fără nimic în declarația de avere, promițând schimbări și prosperitate pentru comunitate. Însă, pe parcursul lungului său mandat, singura transformare vizibilă a fost în propria sa situație materială, în timp ce promisiunile pentru săteni au rămas doar vorbe goale. Ironia face ca, din toată comuna, cel care pare să fi fost „afectat” cel mai mult de mandatul său să fie chiar Boca, a cărui avere s-a umflat considerabil, în timp ce schimbările reale în Poieni s-au lăsat așteptate.

Una dintre realizările remarcabile ale administrației sale este achiziția unui ștrand în valoare de 60.000 de lei, o investiție care, la prima vedere, părea ruptă dintr-un vis turistic. Însă, spre deosebire de orice alt ștrand din lume, acesta nu a fost deschis niciodată. Poate că nu s-au găsit resurse pentru finalizare sau poate că, în Poieni, ștrandurile sunt doar pentru contemplare. Un proiect ambițios, da, dar complet inutil, într-o comună unde asfaltul și canalizarea ar fi fost de fapt niște priorități reale. Cine are nevoie de drumuri bune când poți să ai un ștrand închis pentru eternitate?

Un primar cu stare

Timpul a trecut iar Boca a început să fie un primar cu stare. De la un an la altul, declarațiile de avere au adăugat noi terenuri și noi case. Chiar și boxe de garaj, are vreo opt.În ultima declarație de avere publică regăsim că primarul din Poieni a cumpărat cinci terenuri în ultimii 13 ani. Și nu orice fel de terenuri. Unele dintre acestea au chiar și un hectar.

De exemplu, Boca și soția Mihaela, au cumpărat în 2013, un teren în suprafață de 10.856 de metri pătrați. În ultimul mandat de primar, Boca s-a pus pe cumpărături. A luat un teren în Valea Drăganului, în 2020, în suprafață de 8.510 metri pătrați, și un altul, îm 2022, de 8.519 metri pătrați în Tranișu. Ultimele două localități sunt destinații turistice.Cert este că în ultima declarație de avere, primarul a menționat că a cumpărat două case. Una, în Tranișu, de 324 metri pătrați, cumpărată în 2021, cu destinație casă de vacanță.

O altă casă apare în declarația de avere, ca fiind primită donație, în 2013, de soția Mihaela. De asemenea, în 2014, soții Boca au mai cumpărat un apartament de 32 de metri pătrați, în Florești. Tot aici, cei doi soți mai au 8 boxe și ”SAS”, fără să putem știi ce anume înseamnă.Boca din Poieni mai are două autoturisme, și două motociclete, mai exact un Simson și un Suzuky Savage. În declarația de avere, Boca a mai scris că are o datorie de 200.000 de lei, către socrul său, Gileru Mircea. Contractul de împrumut semnat în 2021, este scadent în 2026, conform Foaia Transilvană.

Și nu e ca și cum în Poieni nu s-ar fi încercat să se facă ceva. S-au pornit lucrări de canalizare, s-au demarat și lucrări de asfaltare, doar că, ghici ce, nici unele dintre ele nu au fost recepționate oficial. Drumurile au rămas la fel de prăfuite, iar conductele probabil se usucă la soare, nefolosite. Proiectele stau acum, ca niște fantome neterminate, așteptând să fie finalizate. Sau poate nu așteaptă nimic, fiind doar un alt capitol în lunga poveste a investițiilor care nu duc nicăieri. Totuși, aceste proiecte ar putea explica averea impresionantă la care a ajuns Boca Gheorghe. Căci, în timp ce Poieniul stă pe loc, conturile primarului au luat-o la galop.

Și acum, ajuns la final de drum, primarul Boca e într-o situație chiar confortabilă. În două luni își va lua rămas bun de la scaunul de edil și va pleca spre noi orizonturi, lăsându-și în urmă toate „realizările” care încă așteaptă să fie recepționate – un fel de moștenire administrativă. Cine preia ștafeta, va avea de curățat după Boca: drumuri neterminate, canalizări nefuncționale și, bineînțeles, ștrandul sec care așteaptă încă prima ploaie de vară. Dar hei, asta e arta politică!

În timp ce sătenii încă așteaptă să vadă vreo schimbare reală în viața de zi cu zi, Boca poate să plece liniștit, cu fruntea sus și conturile pline. Dacă cineva s-ar fi întrebat vreodată cum arată o „moștenire” administrativă lăsată în urmă, Boca oferă un exemplu perfect: promisiuni mari, proiecte nefinalizate și o avere care sfidează gravitația. O demonstrație că, deși n-ai schimbat prea multe pentru ceilalți, poți pleca cu mâinile pline și un zâmbet larg pe buze, lăsând „belelele” pe capul altuia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.