bani pentru partide

Poliţiştii locali au aplicat amenzi în valoare de 65.000 de lei câtorva firme care vindeau ţigări şi alcool unor elevi minori de la şcoli din municipiul  Cluj-Napoca.

„Poliţiştii locali au efectuat în această săptămână o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind interzicerea comercializării către minori a produselor din tutun, a ţigaretelor electronice şi a băuturilor alcoolice şi energizante, la magazinele alimentare şi localurile din apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar. 
Cu ocazia verificărilor, au fost depistaţi 8 operatori economici care au comercializat ţigări, ţigarete electronice şi băuturi energizante unor minori cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Pentru aceste fapte s-au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului din tutun, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 61/1991 repuplicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Cluj-Napoca.

De asemenea, potrivit sursei citate, pentru şase operatori economici s-a dispus şi măsura complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.