În prima conferința pe care a ținut-o în acest an, primarul Emil Boc a declarat că municipiul Cluj-Napoca nu a pierdut încă finanțarea pentru metrou din PNRR, susținând că în acest moment are loc o discuție între Guvernul României și Comisia Europeană.

El a explicat că problema finanțării vine de la o incompatibilitate a sistemului SEAP cu Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, astfel încât Comisia Europeană ar fi întârziat să reclame o neregulă tehnică în timpul cerut. Emil Boc a susținut că nici municipiul Cluj-Napoca, nici Guvernul României nu sunt responsabili de această problemă.

Mai mult, el a confirmat că a găsit încă o finanțare pentru metro, anume obligațiunile verzi, despre care a afirmat că vor acoperi „atât cheltuielile prezente, cât și viitoare, pe întreaga perioadă de implementare a proiectului”.

Însă, pentru a se pregăti de o potențială refuzare din partea Comisiei Europene, Boc a menționat rapid că oricum Guvernul se gândește să renunțe la 10% din împrumuturile pe care vrea să le ia din PNRR, astfel încât metroul este considerat pentru a fi tăiat din lista proiectelor.

Citește și: S-au aliniat astrele: Emil Boc ține o conferință de presă după o pauză de un an – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.