Un băiat de 14 ani a fost atacat, marți, de un urs în județul Argeș, pe Transfăgărășan, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Incidentul a avut loc în comuna Arefu, iar autoritățile au emis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației din zonă.

„Sesizare de persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 14 ani, atacată de urs în comuna Arefu, pe Transfăgărășan. În zonă a fost emis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației și se deplasează pompierii și un echipaj de jandarmi montani”, a transmis ISU Argeș.

Conform Știrilor Pro TV, băiatul este de naționalitate sârbă și se afla în vizită pe Transfăgărășan împreună cu familia sa. Părinții copilului au relatat că opriseră mașina în spatele unui alt autoturism, iar ursul și-a băgat laba prin geamul deschis, provocând o rană la mâna stângă a băiatului.

Primarul comunei Arefu a declarat că echipa de intervenție rapidă nu a reușit să găsească ursul în momentul sosirii la fața locului.

Un echipaj SMURD a intervenit pentru a-i oferi primul ajutor băiatului și a-l preda unui echipaj de ambulanță SAJ. ISU Argeș a precizat că minorul era conștient și prezenta o plagă la membrul superior stâng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.