Accesul copiilor din clasele 0 și 1 către Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” a fost grav afectat începând cu 23 septembrie 2024, după ce toate porțile principale de acces au fost închise din cauza lucrărilor de construcție de la Colegiul „Anghel Saligny”. Părinții se plâng de riscurile majore la care sunt expuși elevii și cer o soluție rapidă din partea autorităților.

Conform părinților, noua cale de acces prezintă riscuri majore pentru copii, în special pentru cei din clasele 0 și 1, care trebuie însoțiți de părinți la școală. Aceasta implică traversarea unor trotuare extrem de înguste și circulația pe o alee între blocuri, unde traficul auto se desfășoară pe un singur sens, fără trotuare adecvate.

„Este imposibil să ne deplasăm în siguranță cu copiii pe acest traseu, iar aglomerația din timpul orelor de început și de sfârșit de program crește semnificativ riscul de accidente”, declară Teodora Rus, una dintre persoanele afectate.

Părinții au transmis o plângere pe platforma My Cluj, solicitând soluții urgente din partea Primăriei Cluj-Napoca și a conducerii Colegiului „Anghel Saligny”. Printre propunerile acestora se numără deschiderea accesului prin curtea Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), aflată în proximitate, sau alte rute sigure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.