Sursă: István Szakáts

Proiectarea pentru metroul clujean a fost realizată pe foaie, fără ca autorii să se fi deplasat pe teren pentru a analiza situația. Cel puțin asta pare a fi situația, în urma unei analize făcute de activistul István Szakáts pe grupul Clujul Civic, care a descoperit că una dintre stațiile planificate nu poate fi construită.

Mai exact, este vorba de stația Sănătății, unde metroul ar trebui să oprească lângă viitorul Spital Regional, dar și lângă Vivo, dar care după planurile actuale nu poate fi construită. În locația exactă unde ar trebui să fie stația se află mai mulți piloni de beton armat în pământ, care au 25 de metri înălțime și 1 metru în diametru, care au fost turnați pentru a construi Centura de Sud a Floreștiului, proiect abandonat.

După cum explică detaliat István Szakáts, stâlpii nu pot fi scoși, iar varianta de a îi distruge nu este fezabilă. Problema vine din faptul că chiar dacă tunelul ar putea fi redirecționat să ocolească stâlpii, stația în sine nu mai are unde să fie mutată: într-o parte se află dealul, care este instabil, iar în cealaltă parte este Vivo.

Sursă: István Szakáts

Citește și: Primăria Cluj-Napoca se luptă cu morile de vânt pentru un teren din Mănăștur – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.