Alfred Bulai

Studenții Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au participat, marți, în curtea instituției la o manifestație împotriva hărțuirii sexuale, înaintea festivității de deschidere a anului universitar.

Aceștia, organizați sub numele de FAU – Fără Abuzatori în Universități, în urma abuzurilor sexuale comise de Alfred Bulai, au cerut conducerii universității sesiuni anuale de instruire pe tema hărțuirii sexuale pentru personalul didactic și nedidactic, dar și pentru studenți, elaborarea unui ghid de intervenție și prevenire a hărțuirii sexuale, precum și sprijin pentru victimele abuzurilor.

Pentru această cauză, studentele și studenții au pregătit pancarte, scandări tematice, dar și un manifest al grupului de inițiativă pe care l-au citit în fața instituției și pe care îl atașăm în continuare:

Manifest: „Inițiativa FAU (Fără Abuzatori în Universități) este un grup format, în urma abuzurilor și hărțuirii de la SNSPA dezvăluite recent în presă, din studente și studenți care își doresc să construiască un spațiu universitar sigur și incluziv, centrat pe nevoile și identitățile tuturor studentelor și studenților.

Manifestația noastră este un strigăt colectiv de revoltă! Este un apel pentru luarea de măsuri urgente, atât de necesare în spațiul academic și în societatea românească, dar cu precădere în SNSPA în acest context, împotriva abuzului și hărțuirii sexuale, care lezează siguranța și bunăstarea studentelor și studenților. El vine ca răspuns la dezvăluirea, cu ajutorul Snoop.ro, a experiențelor total nedrepte, percutante și traumatice ale studentelor abuzate de fostul șef al catedrei de sociologie, Alfred Bulai.

Cazul Bulai a avut și încă are ecouri puternice asupra comunității academice din cadrul SNSPA. Vrem să facem clar: acest caz nu este unul singular, ci un alt exemplu al abuzurilor sistemice care se întâmplă peste tot în jurul nostru! Concedierea abuzatorului nu este suficientă, ci sunt necesare schimbări sistemice care să garanteze siguranța fizică și psihică a tuturor studentelor și studenților, care să accesibilizeze sesizarea situațiilor de abuz, să garanteze anonimitatea și siguranța persoanelor care fac astfel de sesizări și să transparentizeze modul de soluționare a acestora!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.