Primarul Bogdan Pivariu a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul de creștere a capacității de producere a energiei regenerabile, alături de Ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Proiectul, în valoare de peste 8,7 milioane lei, va asigura independența energetică a tuturor clădirilor publice din Florești.

Floreștiul se pregătește pentru o transformare energetică majoră, printr-un parc fotovoltaic de 3,2 hectare cu o capacitate de 900 kW. Noul sistem va alimenta iluminatul public, clădirile administrației publice, stațiile de încărcare pentru vehicule electrice și alte instituții esențiale, precum grădinițele, școlile, primăria și pompierii.

Contractul semnat are o valoare de 8.716.963 lei și un termen de execuție de 15 luni. Primarul Pivariu subliniază că eliminarea costurilor energetice, estimate la 200.000 de lei lunar, va permite direcționarea fondurilor către alte investiții importante pentru comunitate.

Acesta este un pas important pentru Florești, care devine astfel un exemplu de sustenabilitate, grație utilizării fondurilor nerambursabile pentru modernizarea energetică a localității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.