Industria își continuă trendul descendent, astfel încât încă o fabrică din Cluj a decis să își oprească activitatea: este vorba despre compania Romanbag Production, care producea pungi de hârtie în municipiul Dej, iar cei 57 de angajați care lucrau aici au fost concediați colectiv, transmite economica.net.

Cauzele care au dus la închiderea fabricii de către compania mamă Taffarello SpA, de origine italiană, țin de scăderea semnificativă a vânzărilor, dar și a costurilor tot mai mari de producție. Faptul că din 2025 taxele vor crește semnificativ în toată România sigur nu a ajutat la această decizie.

Compania a menționat că principalele motive pentru închiderea fabricii includ cererea scăzută pe piața locală, cauzată de inflație și consum redus, dar și de incertitudinea generată de războaie. În plus, concurența firmelor din Turcia și creșterea continuă a costurilor de producție, inclusiv cele cu salariile, au făcut operațiunile nesustenabile.

Citește și: Luceafărul apune, U Cluj Evoluează: Povestea colaborării care a devenit o farsă în fotbalul românesc – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.