Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unui tânăr de 23 de ani, cercetat pentru efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Reținerea a avut loc după ce, în seara de 1 octombrie, inculpatul a fost prins în flagrant în municipiul Cluj-Napoca, în timp ce vindea aproximativ 1,4 kilograme de substanță psihoactivă de tip 2MMC. Pe lângă aceasta, asupra lui a fost descoperită și o cantitate suplimentară de peste 40 de grame de 2MMC, ascunsă în obiectele de îmbrăcăminte, destinată comercializării.

Astăzi, cazul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost desfășurate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, având suportul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca.

De asemenea, sprijinul tehnic a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. Este important de menționat că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.