Clujenii expropriați ca să facă loc pentru șantierul metroului spun că se simt nedreptățiți de lege: banii de despăgubiri nu le ajung să își cumpere o altă locuință în orașul cu cea mai scumpă piață imobiliară din România.  În acte, oamenii au fost deja expropriați, însă despăgubirile se lasă așteptate. Cu toate acestea, Primăria susține că banii le-ar fi „intrat deja în cont”. 

„Am plătit 56.000.000 euro, bani care sunt virați în contul proprietarilor! În contul proprietarilor, banii sunt virați”, spune primarul Emil Boc într-o conferință de presă, 23 septembrie 2024.

Cu toate acestea, clujenii experimentează un alt fel de realitate: „În contul meu nu e niciun ban, e 0 – 0 – 0! Nici nu mi-a cerut nimeni numărul de cont”, spune un clujean, care locuiește în apropierea a ceea ce ar trebui să fie stația de metrou Sportului. Acesta susține și că proprietatea lui – aflată pe listă – nici nu face parte din culoarul metroului și că Primăria a extins abuziv suprafața de expropriere ca să facă din actuala curte comună un pasaj care să unească strada Moților cu Parcul Central Simion Bărnuțiu. 

Sursa: Pressone

Citește și: https://gazetadecluj.ro/adevaruri-si-carti-incomode-lansare-de-carte-si-dezbatere-la-bookfest-cluj/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.