Procurorii DIICOT Cluj au reținut trei persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, pentru implicarea în traficul de substanțe psihoactive și droguri de mare risc. Printre acuzații se numără și conducerea fără permis și vânzarea de substanțe periculoase către consumatori din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

La datele de 1 și 2 octombrie 2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, în colaborare cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj, au reținut trei tineri cu vârste de 23, 25 și 29 de ani, acuzați de efectuarea fără drept a unor operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Infracțiunile s-au desfășurat pe parcursul unui an, în perioada 2023 – octombrie 2024, timp în care aceștia au vândut substanțe psihoactive, inclusiv 2MMC și 5F-MDMB-PINACA, către consumatori pentru sume cuprinse între 600 și 7.000 de lei.

Unul dintre inculpați, în vârstă de 25 de ani, este acuzat și de trafic de droguri de mare risc, deținând și comercializând ADB-BUTINACA. Tot el a fost surprins la volanul unui autoturism, de două ori, fără a avea permis corespunzător categoriei vehiculului.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat aproximativ 215 grame de 2MMC și 10 grame de 5F-MDMB-PINACA, precum și alte probe relevante. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile, iar acțiunea continuă cu sprijinul tehnic al Serviciului Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.

Toți cei trei inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o eventuală condamnare definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.