Primarul Emil Boc a semnat aseară contractul de supervizare a lucrărilor la metrou, Asocierea Systra – Metrans Engineering încasând 40 de milioane de euro din această licitație. La această ședință a participat și directorul Systra, care avenit personal pentru a semna acest contract: „Jean Christophe Chuniaud, șeful Systra pentru Europa de Est a schimbat cinci avioane ca să poată fi aici la Cluj, la semnare (…) E o formă de respect” a declarat Boc.

Administrația a reușit să adjudece licitația către aceeași asociere care a făcut studiile de prefezabilitate și fezabilitate abia în vara acestui an după ce a anulat licitația de mai multe ori în ultimii doi ani ( lipsă de oferte, descalificarea singurei oferte primite de la Egis). Deși și anul acesta era ca licitația să fie întoarsă de o decizie CNSC, Curtea de Apel a dat câștig de cauză Primăriei și a menținut câștigătorul ales de municipalitate, Systra -Metrans Engineering.

„În seara aceasta, voi semna contractul pentru supervizarea lucrărilor la metrou, un contract de 40 de milioane de euro. Să vă gândiți că doar supervizarea la metrou și cea de la Centura Metropolitană valorează aproape 50 de milioane de euro, ca să vă puteți face o imagine despre amploarea lucrărilor care se desfășoară la Cluj-Napoca” a transmis Emil Boc, fără să vorbească de faptul că metroul a pierdut finanțarea din PNRR.

Citește și: Furtul boilor primarului din Jichiș: Un scandal în lumea rurală – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.