Consiliul Local din Cluj-Napoca urmează să decidă dacă vrea să achiziționeze mai multe autobuze electrice noi, aceasta urmând să fie o altă tranșă cumpărată: în prezent avem încă 18 autobuze care stau nefolosite. Decizia urmează să fie luată în următoarea ședință a Consiliului Local, care va avea loc pe 11 octombrie și care a fi printre ultimele întâlniri înainte de schimbarea componenței.

Acestea ar urma să fie folosite de către CTP, iar costul autobuzelor va fi de aproape 30 de milioane de euro, care va fi acoperit de către Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. Acestea urmează să fie de 18 metri lungime și articulate la mijloc, iar din acești bani vor fi montate și trei stații de încărcare a vehiculelor.

Interesant este că Primăria clujeană, împreună cu Primăria din comuna Florești, a mai cumpărat 18 autobuze electrice articulate noi din Polonia. Din cauza unor abateri de la caietul de sarcini al licitației, autobuzele Solaris zac în autobază și nu pot ieși în trafic, deși au sosit la Cluj în primăvară, reamintește media9.

Citește și: După războiul certificatelor verzi, Vuza închide A6 Impex Dej – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.