Moaștele Sfântului Apostol Toma, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, alături de părticele din moaștele Sfântului Luca al Crimeei și moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina au fost aduse la sfârșitul săptămânii la Cluj-Napoca și expuse la Parohia „Sfântul Apostol Toma” din cartierul Mărăști, iar astăzi sute de credincioși au venit să le vadă.

Evenimentele dedicate hramului comunității clujene au început încă din seara zilei de sâmbătă, la Biserica „Sfântul Apostol Toma” din Mărăști: ÎPS Andrei, împreună cu un sobor de preoți, au primit delegația greacă care a adus moaștele celor doi sfinți. După așezarea lor în baldachinul de la etajul bisericii, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire de preoții prezenți, la care s-au rugat cei doi ierahi împreună cu mulțimea de credincioși venită să se închine.

O delegație grecească a adus capul Sfântului Apostol Toma, care provine din insula Patmos, și va fi expus în biserică din 5 octombrie, de la ora 17, până marți, 8 octombrie.

Citește și: După războiul certificatelor verzi, Vuza închide A6 Impex Dej – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.