România a consemnat cel mai sever declin al producţiei de servicii în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu o scădere de 1,6% în luna iulie comparativ cu luna precedentă, în condiţiile în care, în UE producţia de servicii a crescut cu 1,2% iar în zona euro avansul a fost de 1%, conform datelor publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

Cele mai mari creşteri ale producţiei de servicii, în iulie comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Danemarca (8,6%), Polonia (3,4%), Italia şi Slovenia (ambele cu 1,8%), iar cel mai sever declin în România (minus 1,6%), Grecia (minus 1%) şi Letonia (minus 0,3%).

În rândul statelor membre UE, producţia de servicii a crescut cu 2,3% pe segmentul „transport şi depozitare”, cu 2,2% la activităţile profesionale, cu 1,7% la serviciile administrative şi de asistenţă, cu 1,4% pe segmentul „informare şi comunicare” şi pe segmentul serviciilor de cazare şi alimentaţie publică, cu 0,5% la activităţile imobiliare. 

În iulie 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, producţia de servicii a crescut cu 2,6% atât în Uniunea Europeană cât şi în zona euro.

Cele mai mari creşteri ale producţiei de servicii, în iulie 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, au fost înregistrate în Malta (13,6%), Polonia (9,4%) şi Lituania (8,8%), iar cel mai sever declin în România (minus 9,3%), Grecia (minus 6,4%) şi Austria (minus 4,4%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.