Trei femei sunt cercetate pentru delapidare, fiind acuzate că și-au însușit aproximativ 4.000.000 de lei din casieria Teatrului Municipal „Lucia Sturdza-Bulandra” din București. Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 5, au efectuat miercuri trei percheziții domiciliare în capitală în cadrul acestui dosar.

Cele trei suspecte, în vârstă de 50, 53 și 67 de ani, sunt acuzate că, între februarie 2018 și august 2019, au emis în mod fraudulos zece registre de casă, autorizând 160 de plăți în numerar către 33 de colaboratori fictivi. Aceste plăți ar fi fost realizate în baza unor presupuse drepturi de autor, însă niciunul dintre beneficiari nu avea contracte cu instituția sau, în unele cazuri, au primit sume considerabil mai mici decât cele menționate în statele de plată.

Două dintre suspecte erau angajate ale instituției publice vizate, iar infracțiunea este considerată deosebit de gravă, având în vedere suma implicată și impactul asupra instituției culturale. Cele trei femei au fost reținute pentru 24 de ore și vor fi prezentate joi în fața magistraților pentru măsuri legale suplimentare.

Ancheta continuă, iar poliția investighează toate detaliile pentru a recupera suma delapidată și pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.