Astăzi, un grup organizat infracțional constituit din 9 persoane (6 bărbați și 3 femei) a fost reținut pentru trafic de droguri de mare risc. Inculpații au vârste cuprinse între 25 și 47 de ani, grupul fiind constituit dintr-o familie de traficanți de 6 membri (celebra familie Kallo) și alțe trei persoane.

Familia Kallo are antecedente penale, fiind reținută anterior, după zeci de percheziții domiciliare. Liderul lor se afla deja în penitenciar, de unde îi ghida pe aceștia.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu luna martie 2024, șase inculpați au constituit, pe criterii familiale, un grup infracțional organizat care a acționat până în luna octombrie 2024 în scopul de a efectua trafic cu substanțe interzise. Inculpatul cu rol de lider (aflat în penitenciar sub măsura arestului preventiv dispusă într-o cauză similară) împreună cu ceilalți membrii ai structurii de criminalitate organizată au comercializat, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, droguri de mare risc pentru prizat, respectiv 3CMC, cunoscut sub denumirea de cristal și 4CMC, precum și substanțe cu efect psihoactiv, către consumatori de pe raza județului Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 1.400 lei.

Cu privire la alți trei inculpați cercetați în prezenta cauză, neafiliați grupului infracțional organizat, materialul probator administrat a relevat că, în intervalul martie-octombrie 2024, au procurat, deținut, manipulat și vândut diverse cantități de substanță psihoactivă 2 MMC”, transmite DIICOT printr-un comunicat de presă.

În cursul perchezițiilor s-au identificat mai multe pungi și peste 200 de plicuri tip zip lock conținând droguri de mare risc (3 CMC, 4 CMC și 2MMC) pregătite pentru comercializare, canabis, fragmente de comprimate MDMA, peste 300 de plicuri ziplock goale, grindere, cântare, suma de 15.800 lei.

În ziua de 10 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 9 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/barbat-din-cluj-napoca-arestat-pentru-santaj-si-violarea-vietii-private-a-obtinut-12-000-de-euro-prin-amenintari-cu-imagini-intime/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.