Două fetițe, de 7, respectiv 11 ani au ajuns la spital în urma festivalului de știință Romania Science Festival, organizat în parcul Iulius, din Cluj-Napoca. În urma realizării unui experiment, fetele au ajuns cu arsuri pe față și pe mâini.

,,Fetele rămân deocamdată la noi. Una este la ATI, cealaltă la secția de Chirurgie pediatrică. Cea de 7 ani, de la ATI, are arsuri pe o suprafață de 9%, la nivelul feței și a unei mâini, iar cealaltă, de 11 ani, are arsuri pe 10% la nivelul gâtului, pieptului și a unei mâini.

Ambele fete necesită tratament chirurgical. Îngrijirea arsurilor se face în sala de operații, sub anestezie generală. Rănile nu se pot pansa, sunt dureroase, de aceea se face sub anestezie.

Arsurile sunt de tip chimic și prin flacără. Starea lor este stabilă, nefiind afectate funcțiile vitale”, a declarat Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al Spitalul de Copii Cluj-Napoca.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/administratia-proasta-si-neregulile-din-cadrul-uad-cluj-napoca-face-ca-arta-sa-si-piarda-si-ultimul-strop-de-respect-in-societate/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.