Surse din interiorul filialei AUR  de la Cluj au declarat că Ramona Ioana Bruynseels a decis să își transfere candidatura pentru Camera Deputaților la Cluj, unde a obținut locul 1 pe lista partidului. Această mutare vine în contextul în care, la București, pe prima poziție se află George Simion, iar pe locul 2 Marius Dorin Lulea, iar Bruynseels ocupa abia locul 3, ceea ce ar fi fost dezavantajos pentru aceasta.

Organizaţia cere  totuşi ca pe listele pentru Senat  sa fie un candidat local, nu un teleportat. Aceștia subliniază că o alegere externă ar putea provoca nemulțumiri în rândul susținătorilor, existând riscul unei răscoale în  interiorul filialei

Pe de altă parte, George Simion se confruntă cu vești mai puțin plăcute. Potrivit jurnalistului Cornel Ivanciuc, DNA Cluj a început o acțiune penală împotriva liderului AUR, în urma unui denunț depus acum aproximativ două luni. Ivanciuc a declarat pe platforma TikTok că există indicii că și alte persoane din cadrul organizației AUR ar fi acționat în mod similar, iar „legea își va urma calea”.

Rămâne de văzut dacă organizația va continua să trimită candidați „teleportați” sau va opta pentru figuri locale, având în vedere reacțiile recent apărute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.