Primarul Emil Boc l-a instruit pe Tarcea și l-a trimis cu temele făcute să-și țină discursul convingător, promițând că în 2 luni de zile clujenii vor avea o bretea din Centura Metropolitană.

Povestea sună frumos, dar vor să compenseze pentru alte mari promisiuni făcute de acum 8 ani. Dacă Centura și Metroul nu mai primesc finanțare, trebuie să ne prefacem că lucrăm la ceva. Clujenilor le e plin podul de promisiuni și proiecte, dar fapte, când? Mai ales că lucrarea cu care se promovează are avizele obținute demult, doar voința mai lipsea.

„Am deschis cel mai nou șantier pentru fluidizarea traficului. Este vorba despre o bretea de legătură între strada Borhanciului și strada Brâncuși. Sunt 380 de metri liniari de bretea cu o lățime de 5 metri. Practic face parte din primul drum de legătură cu centura metropolitană, primul drum care intră în sarcina Primăriei din acest proiect al Centurii Metropolitane.

Acest proiect a fost început luni, 14 octombrie. Lucrările sunt destul de avansate. Toată săpătura pe toată suprafața sunt deja realizate. Primul strat de balast este deja turnat. Vor fi patru straturi de agregate naturale, de piatra și de balast, urmând alte trei straturi de aslafat.

În zonă va fi și un sens giratoriu, care va fi realizat când va fi realizată centura metropolitană. Până la conexiunea cu centura, am făcut acest demers pentru a putea fluidiza ieșirea din cartierul Borhanci. Știți foarte bine că este foarte greu să ieși dimineața din acest cartier. Lucrăm la acest proiect de mai bine de doi ani si în sfârșit am reușit să avem toate avizele și autorizațiile și să obținem autorizația de construire.

Estimarea este că până în 15 decembrie această lucrare ar trebuie să fie gata, astfel încât locuitorii cartierului să poată ieși mai ușor. Mă bucură că am reușit cu USAMV să preluăm acest teren, este 1,2 hectare de teren”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/boala-activistului-aduce-acuzatii-nefondate-totul-fara-autorizatie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.