Un bărbat de 47 de ani a accesat fără drept două conturi care aparțineau aceleiași persoane, după care a schimbat parolele, obținând astfel acces permanent asupra acestora.

La data de 16.10.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca efectuează o percheziție domiciliară în comuna Florești, județul Cluj, într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la sistem un informatic și alterarea integrității datelor informatice.

Din cercetările efectuate a reieșit că, un suspect în vârstă de 47 de ani, a accesat fără drept un cont creat și deținut de către persoana vătămată pe o rețea de socializare, după care a modificat numărul de telefon și credențialele asociate, restricționând astfel accesul victimei la cont.

A mai fost accesat un alt cont asociat adresei de e-mail aparținând persoanei vătămate.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/perchezitii-la-persoane-cercetate-pentru-fals-informatic-si-infractiuni-silvice-in-bistrita-nasaud-si-cluj/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.