ACTIVE RESEARCH a realizat un studiu în cadrul Inelul Verde Metropolitan care evidențiază diferențele economice majore între cartierele din sudul și nordul orașului. Discrepanțele de venituri ale locuitorilor sunt semnificative.

„Bogații” Clujului locuiesc în cartierele din sud precum Făget, Andrei Mureșanu, Borhanci și Sopor, cu venituri cuprinse între 12.800 RON și 11.250 RON. La polul opus îi găsim pe cei din nord, care locuiesc în cartierele Bulgaria, Baciu, Someșeni, Grigorescu sau Dâmbul Rotund, cu venituri care variază între 4144 RON și 5711 RON / gospodărie.

Comparând veniturile dintre cei doi poli, respectiv Făget și Bulgaria, diferența de venituri este uriașă: cei care locuiesc în Făget încasează sume de 3 ori mai mari decât cei din Bulgaria.

Unul dintre cartierele din nord care a experimentat un proces de gentrificare este Iris, iar acest lucru se remarcă: suma medie a veniturilor este de 7.632 RON. În medie, suma veniturilor din Cluj-Napoca este de 8.046 RON, depășind media națională de 6.644 RON, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Comunele din jurul orașului depășesc cartierele mai puțin dezvoltate ale Clujului. Baciu, Florești și Apahida au medii cuprinse între 6.086 și 7.639 RON. Explicația ar fi că aceste comune atrag tineri cu studii superioare care se feresc de aglomerația din oraș și caută prețuri accesibile pentru locuințe.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/boala-activistului-aduce-acuzatii-nefondate-totul-fara-autorizatie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.