Reunit în ședință ordinară joi, 17 octombrie 2024, Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul inițiat de președintele Alin Tișe privind suplimentarea cu 5.000.000 de lei a bugetului destinat  lucrărilor de întreținere a drumurilor județene, respectiv serviciilor de deszăpezire și intervenție aferente anotimpului rece în perioada noiembrie – decembrie 2024.

În acest fel, în urma alocărilor bugetare din lunile februarie și iulie ale acestui an, în sumă de 55.000.000 de lei, valoarea aprobată a bugetului alocat ,,Programului de lucrări de întreținere curentă și periodică a unor drumuri județene din Județul Cluj”a ajuns la 60.000.000 de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Aceste sume consistente pe care le-am alocat suplimentar pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere vor contribui esențial la dezvoltarea zonelor, din întreg județul, pe care aceste drumuri județene le tranzitează. Nu ne vom opri aici și vom continua să alocăm sume importante, atât din fonduri proprii cât și din bani europeni, astfel încât întreaga rețea de drumuri județene să se prezinte în foarte bune condiții.”

De asemenea, Consiliul Județean Cluj a aprobat și suplimentarea cu 8.000.000 de lei a bugetului destinat lucrărilor de investiții care vizează drumurile județene, respectiv celor de reabilitare și modernizare finanțate din bugetul propriu al forului administrativ județean. În urma acestei noi alocări, valoarea aprobată a bugetului alocat lucrărilor de investiții pe drumurile județene se ridică la 16.000.000 de lei.

Sumele alocate suplimentar, în cuantum de 13.000.000 de lei, sunt destinate atât demarării de noi lucrări de întreținere și asigurării serviciilor de deszăpezire a drumurilor județene aferente anotimpului rece din perioada noiembrie – decembrie 2024, cât și anumitor obiective de investiții aflate deja în derulare.

Sumele aprobate de Consiliul Județean pentru lucrări la drumurile județene vin în completarea proiectelor de modernizare și reabilitare a acestei categorii de drumuri finanțate din fonduri europene nerambursabile, valoarea totală a acestora este de 116.042.380 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.