Săptămâna viitoare,  pe masa Consiliul Local se vor afla două proiecte esențiale pentru realizarea mult-aşteptatului tren metropolitan. În cadrul unei ședințe extraordinare, programată pentru marți, 22 octombrie, consilierii vor discuta aprobarea studiului de fezabilitate și semnarea parteneriatului cu CFR Călători.

Conform documentaţiei, trenul metropolitan va acoperi un traseu de 48,8 km, între Gârbău și Bonțida, cu 23 de stații, și va deservi atât municipiul Cluj-Napoca, cât și localitățile din zona metropolitană. Garniturile de tren vor circula la intervale de 30 de minute, oferind o capacitate de 840 de pasageri pe oră în fiecare direcție. Frecvența de circulație va varia, cu două trenuri pe oră în orele de vârf și câte un tren pe oră în restul zilei.

Investiția totală se ridică la 1,14 miliarde de lei, fonduri care vor fi alocate pe parcursul a trei ani. De asemenea, parteneriatul cu CFR va include municipiul Cluj-Napoca și UAT-urile din Apahida, Baciu, Jucu, Bonțida și Gârbău. Trenul metropolitan reprezintă un proiect de infrastructură vital, menit să îmbunătățească mobilitatea în întreaga regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.