Călin Popescu Tăriceanu, fost premier al României, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de luare de mită în legătură cu intermediarii Microsoft,conform motivării consultate de G4media.ro. Un complet de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis că nu există dovezi care să demonstreze că Tăriceanu ar fi cerut mită și că acesta nu și-a încălcat atribuțiile de serviciu.

Totuși, instanța a recunoscut că Petru Berteanu, un apropiat al fostului premier, a achitat datoria de 800.000 de dolari pe care Tăriceanu o avea la consultanții israelieni Tal Silberstein și Arthur Finkelstein, bani proveniți de la intermediarii Microsoft. În ciuda acestui fapt, Berteanu a fost și el achitat din cauza unor vicii procedurale.

Tăriceanu fusese acuzat de DNA că, în 2008, ar fi primit mită 800.000 de dolari din partea denunțătorilor Fujitsu Siemens Computers, intermediarii Microsoft, pentru a facilita plăți restante ale statului român și pentru a prelungi licențele Microsoft în școli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.