În Apahida, Planul Urbanistic e doar o sugestie: Proiectul care înfruntă atât legile urbanismului, cât și realitatea infrastructurii realizat de Rad Nistor cu firma Ducu Construcții – o adevărată problemă pentru cetățeni.  În urma mai multor sesizări transmise de cetățeni, autoritățile au descoperit nereguli grave în construcția unui bloc situat pe strada Aviator Traian Dârjan, nr. 84, în localitatea Sânnicoară, comuna Apahida. Inspectoratul Județean în Construcții Cluj a efectuat un control amănunțit, care a scos la iveală faptul că autorizația de construcție a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale. În data de 18 octombrie 2024 s-a suspendat autorizația de construire.

În motivarea hotărârii, instanța a reținut că autorizația de construire a fost emisă cu nerespectarea reglementărilor urbanistice în vigoare, încălcând Regulamentul Local de Urbanismîn ceea ce privește aspectul exterior al clădirii. De asemenea, s-a arătat că documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire este incompletă, o parte din avize fiind expirate la momentul autorizării imobilului.

Judecătorul a analizat și potențialul prejudiciu material pe care l-ar suferi vecinii dacă lucrările ar fi continuat, sens în care s-a subliniat că există un risc real ca stabilitatea terenului și a terenurilor învecinate să fie afectată. Mai mult, executarea acoperișului de tip terasă, deși Regulamentul Local de Urbanism impunea executarea unui acoperiș cu șarpantă, ar expune vecinii din punct de vedere al vieții private. 

Tribunalul Cluj a apreciat că se impune suspendarea executării autorizației de construire, pentru a împiedica realizarea lucrărilor anterior pronunțării asupra cererii de anulare

Gazeta de Cluj a abordat în mai multe rânduri afinitatea domnului Rad Nistor pentru construcțiile ilegale, atrăgând atenția asupra sediului firmei sale, situat la mansarda unui bloc din Apahida. De asemenea, am relatat despre construcția în cauză, căreia tocmai i s-a suspendat autorizația de construire, sugerând un istoric de nereguli în gestionarea proiectelor imobiliare.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/legea-e-lege-doar-pentru-fraieri-in-apahida-nu-si-pentru-ducu-constructii/

3 COMENTARII

  1. E f.bine, numai că astea sunt cazuri singulare, în care respectivul nu are suficiente pile, cunoștințe, relații, sau s-a zgârcit să dea șpaga. Care nu se mai dă că pe vremuri ci e cuprinsă în costul proiectului, deci trebuie să alegi biroul de proiectare „câștigător” în localitatea respectivă.

  2. asa-s romanii rai cu spume. Dupa ce isi fac casa, pun piedici la toti vecinii sa nu cumva sa-si construiasca si ei langa. Sa spui ca daca ai acoperis terasa in loc de acoperis mansarda ii incalca vecinei dreptul la intimitate e de-a dreptul exagerat. E clar ca vecina si-a angajat avocati mai buni si a dorit cu tot dinadinsul sa ii anuleze autorizatia, ca asa-s romanii, rai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.