Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a lansat o busolă electorală pentru alegerile prezidențiale. Platforma digitală gratuită, FreshVote.ro, le permite alegătorilor români să își verifice gradul de compatibilitate cu principalii candidați la președinție. Această inițiativă este menită să ajute cetățenii să ia o decizie informată la vot.

Proiectul are ca scop să ofere utilizatorilor informațiile necesare pentru a decide cui să îi acorde votul. „FreshVote.ro este o platformă independentă și neutră din punct de vedere politic, fără afiliere la candidați sau partide politice. Rezultatul oferit de busolă se bazează pe 15 afirmații relevante pentru dezbaterea publică din România, care ilustrează diferențele și asemănările dintre candidați”, a declarat UBB, conform Agerpres. Busola va fi disponibilă online pe toată durata campaniei electorale, accesând și link-ul busolapolitica.ro.

„Busolele electorale, inclusiv FreshVote.ro, se bazează pe o metodologie științifică solidă, validată internațional prin studii publicate și conferințe. FreshVote.ro este un proiect de cercetare desfășurat de UBB, coordonat de conf. univ. dr. Mihnea Stoica de la Departamentul de Comunicare, Relații Publice și Publicitate, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicărilor. Stoica a menționat că FreshVote.ro este prima busolă electorală realizată integral în România, subliniind utilitatea acestei platforme în ajutarea alegătorilor să facă alegeri informate în contextul unei politici cu limite adesea fluide între candidați.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.