Salvamontiștii clujeni au avut două acțiuni de salvare pe timp de noapte, duminică. Una în Cheile Turzii, cealaltă în Cheile Borzeștilor. Primul apel a fost din partea unei echipe de doi cățărători care au abordat traseul Turnul Ascuțit din Cheile Turzii și, din pricina faptului că au înaintat destul de anevoios, au fost surprinși de întuneric și au avut dificultăți în a se întoarce.

Doi dintre salvatorii montani care asigurau permanența la Baza Salvamont Cheile Turzii au urcat până la cei doi tineri și le-au facilitat coborârea în potecă, acțiunea derulându-se pe parcursul a aproximativ două ore de la alarmare.

Un al doilea caz a fost, de data aceasta, unul medical și a avut loc în Cheile Borzeștilor.

Un tânăr dintr-un grup de patru persoane care se aflau pe traseul Cheilor Borzeștilor, în zona Cascadelor Superioare, s-a accidentat la gleznă, existând suspiciunea unei fracturi. Spre victimă s-au deplasat salvatori montani care asigurau permanența în bazele Băișoara și Cheile Turzii, dar și salvamontiști care se aflau în timpul liber.

„Accidentatul a fost evacuat fără probleme din traseu până la drumul național unde a fost predat Ambulanței” precizează reprezentanții Salvamont Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.