Comisia Europeană trage un semnal de alarmă cu privire la starea solurilor din Europa, conform unui nou raport care indică faptul că între 60% și 70% din terenuri sunt degradate, inclusiv în România. Această situație amenință nu doar producția alimentară, ci și eforturile de combatere a schimbărilor climatice, informează Mediafax.

Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene a publicat raportul „Starea solurilor din Europa 2024”, care lansează un apel urgent pentru combaterea degradării solurilor în UE.

Raportul arată că  60-70% din solurile europene, inclusiv cele din România și Republica Moldova, se confruntă cu degradarea, inclusiv eroziunea, poluarea, epuizarea nutrienților și pierderea materiei organice, amenințând capacitatea UE de a îndeplini obiectivele privind securitatea alimentară, biodiversitatea și clima. Situația cere intervenție imediată, prductivitatea agricolă și rezistența climatică a regiunii sunt grav amenințate.

ONG-urile, experții și fermierii solicită ca finanțarea climatică să fie redirecționată spre micii fermieri pentru a-i sprijini către tranziția către practici regenerative.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/nepotul-lui-marcel-ciolacu-detine-un-imperiu-farmaceutic/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.