Conducta de aducțiune a apei din cartierul Grigorescu, Cluj-Napoca, cu diametrul de 700 mm, va fi modernizată de compania bistrițeană Dimex 2000 Company. Contractul, semnat de Compania de Apă Someș și evaluat la peste 8,7 milioane de lei fără TVA, presupune lucrări de reabilitare interioară pe o lungime de 2,05 kilometri, folosind tehnologia fără săpătură (cămășuire cu liner). Investiția va optimiza distribuția apei potabile pe străzile Paul Ioan-Fântânele, Al. Vlahuță, Hațeg și Milcov.
Lucrările, finanțate din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare” al Companiei de Apă Someș, vor dura 48 de luni, din care execuția efectivă este prevăzută pentru un an, iar garanția lucrărilor este de trei ani. Dimex 2000 Company, cunoscută pentru proiecte mari de infrastructură, construiește și drumul expres Tureni-Autostrada Transilvania.
Potrivit datelor din SEAP, durata contractului este de 48 de luni din care perioada de execuție este de un an iar cea de garanție a lucrării este de 3 ani.
Dimex 2000 Company este localizată în Bistrița-Năsăud, fondată în satul Rebrișoara și este o companie specializată în construcția si întreținerea de drumuri și poduri, construcții civile și instalații, producerea betoanelor industriale și rutiere, producerea mixturilor asfaltice, închirierea utilajelor de construcții și comercializarea materialelor de construcții. Are o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de lei anual, fiind în top 10 constructori români. Este controlată de familia Scurtu (Ioan și Lucreșia Scurtu și cei patru copii – Nuțu, Daniel, Macedon și Neluța). Firma de construcții a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 273 milioane lei, în creștere cu 50% față de 2022, un profit net de 14 milioane lei, de la 6,8 milioane lei în 2022 și 199 de angajați. Compania construiește Drumul Expres Tureni-Autostrada Transilvania, primul contract pentru infrastructura mare al constructorilor. Pentru acest drum, termenul de finalizare a fost devansat în luna iunie 2025. Compania a depus ofertă și la licitația de peste 4 miliarde de lei a Primăriei Cluj pentru Centura Metropolitană (la a treia strigare, după a doua procedură, anulată, a fost, la fel, singurul ofertant alături de CON-A și a avut o ofertă cu 30% mai mare decât estimările de la licitație).