În cursul acestei dimineți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic si luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Cluj, într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, participație improprie la fals intelectual si înșelăciune.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2021- iunie 2022, 31 de persoane fizice, folosind înscrisuri sub semnătura privată, ar fi indus în eroare reprezentanții unei asociații culturale, devenind astfel membri ai asociației iar, ulterior, în perioada ianuarie 2022 – martie 2024, folosindu-se de această calitate necuvenită ce le-ar fi conferit un spor la indemnizația de pensie, în cuantum de 50%, ar fi indus în eroare o instituție.
Prin aceste acțiuni, persoanele în cauză ar fi încasat sume pe nedrept, cauzând astfel un prejudiciu de peste 1.100.000 de lei.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Citește și: Cum a intabulat notarul George Ciugudean 6 case fără a exista vreodată
Pe când Cecan Simion..fost lucrător al Sri????care cu 20 de ani vechime are o pensie astronomică…..ce sporuri și-a pus..chiar NU VERIFICA NIMENI…Curtea de Conturi ce face..autoritățile???