O mămică din Cluj-Napoca trage un semnal de alarmă în privința condițiilor deplorabile de la Clinica de Pediatrie 1, unde a fost internată timp de 5 zile cu bebelușul său de doar 2 luni. Aceasta povestește că a fost într-un mediu mizerabil, cu gândaci, saloane neigienice și lipsă de apă caldă, informează Ştiri de Cluj.
„Nu pot ține copilul cu gândacii”
Femeia a relatat pentru Știri de Cluj experiența sa traumatizantă:
„Am fost internată la Spitalul de Pediatrie 1 din Cluj-Napoca cu bĕiețelul meu de 2 luni, care avea laringită. Condițiile sunt de nedescris: gândaci, mobilier vechi și pânze de păianjen. Cele două băi, recent renovate, sunt într-o stare deplorabilă, cu dușuri care se înfundă și degajă mizerie. Apa caldă lipsește complet din salon, iar cădițele pentru bebeluși sunt ruginite.”
Mămica a descris și alte aspecte revoltătoare: lenjerii murdare, scări periculoase și balcoane transformate în depozite de mobilier vechi. Mai mult, a fost nevoită să meargă de peste 10 ori la baie, aflată la capătul coridorului, pentru a arunca scutecele, din cauza problemelor digestive ale copilului.
„Am cerut externarea, spunând că nu pot țăine copilul în asemenea condiții, iar doctorița mi-a răspuns că şi la apartament există gândaci. Lipsă de empatie totală!”, a concluzionat femeia.
Replica spitalului: „Sunt clădiri vechi”
Contactată de Știri de Cluj, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, dr. Daniela Dreghiciu, a explicat că există un plan de dezinsecție periodic, dar problemele persistă din cauza vechimii clădirii.
„Avem un plan de dezinsecție periodică, dar chemăm echipe suplimentare ori de câte ori este nevoie. Rugămintea noastră este ca mămicile să sesizeze direcțiunea sau șeful de secție imediat ce observă probleme.”
În ceea ce privește lipsa apei calde, purtătoarea de cuvânt a menționat că situația se datorează unor lucrări la conducte:
„Se înlocuiește o conductă de apă. Există lucrări în curs care au dus la această situație, întrucât spitalul este într-un proces de renovare. Grupurile sanitare au fost reabilitate, încă avem personal de curățenie, însa şi părinții trebuie să contribuie încercând să nu arunce obiecte care pot bloca toaletele.”
Legat de mutările pacienților între saloane, dr. Dreghiciu a precizat că această practicare este necesară pentru gruparea copiilor în funcție de afecțiuni:
„Copiii trebuie grupați în funcție de diagnostic. Dacă un salon este necesar pentru un copil cu probleme respiratorii, mutăm pacienții și dezinfectăm salonul.”
Căt despre mobilierul depozitat pe balcoane, acesta este în curs de casare, dar accesul în acele zone este în continuare permis, fapt considerat riscant.
„Sunt clădiri vechi la care se lucrează permanent. Balcoanele vor fi închise pentru siguranța pacienților.”
sursa foto: Ştiri de Cluj