USL rămâne panglicarul-şef al Parlamentului
După principiul „Noi am dat, nu am luat, restul sunt poveşti!”, USL şi-a bătut joc de propriul program de guvernare şi minciunile promovate cu atâta fervoare în timpul guvernelor Boc şi Ungureanu: USL a respins în şedinţa de plen a Senatului din 25 iunie a.c. proiectele legislative demagogice, inclusiv cele proprii care acum nu-i mai servesc în litaniile mediatice.
Nu mai departe de primăvara acestui an, Victor Ponta lipea timbre după timbre pe epistolele adresate Premierului Ungureanu cerând reducerea CASS şi revenirea salariilor la nivelul celor din 2010. Ieri, USL a votat în Senat ordonanţa ce prevede reîntregirea salarială cu 8% şi a respins proiectul de lege al PSD ce propunea revenirea la salarizarea din 2010 indexată cu rata inflaţiei. USL şi-a respins în plen propriul proiect ce viza şi indexarea pensiilor cu rata inflaţiei şi evoluţia salariului minim pe economie. Iniţiatorii, parlamentari PSD, au votat împotriva propriului proiect de lege, dar pe care l-au cerut în permanenţă guvernelor Boc şi Ungureanu.
Tot în martie 2012, Liviu Voinea, actualul Secretar de Stat în Ministerul Finanţelor Publice susţinea într-o analiză a domniei sale revenirea TVA la 19%. Ieri, acelaşi Liviu Voinea a dezbrăcat subit haina de analist de ocazie, explicând în Senat că Guvernul nu susţine o reducere de TVA pentru că nu o consideră oportună, tot aşa cum nu consideră oportune aceleaşi prevederi demagogice de revenire integrală a salariilor şi indexare a pensiilor, cu toate că proiectul PSD respins în bloc de USL indica printre sursele de finanţare combaterea evaziunii fiscale.
Prin urmare, consider că este un gest de normalitate golit de moralitate să-ţi dai demisia cu emfază din Senat acuzându-ţi propriul Guvern că nu doreşte sancţionarea evaziunii fiscale şi reducerea TVA, când chiar USL şi-a propus ieri să taie în Senat  „panglicile demagogiei” în bune practici de guvernare. Condamn ferm acest spectacol politic al inconsecvenţei prin care USL şi-a anulat ieri propriile-i proiecte de lege arătându-ne tuturor că iarna nu-i ca vara şi că ce părea a fi „mafie PDL” în guvernele anterioare s-a rebranduit subit în mafie USL pentru „o guvernare liniştită şi fără probleme”, ca să plagiez din epistolele actualului Premier al României.
26.06.2012    Senator PDL Mihail Hărdău
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.