Societatea Impact Developer&Contractor, care cere 72 de milioane de euro Primăriei municipiului Cluj-Napoca, are un proiect pe fonduri europene în derulare, a cărui autorizație de construcție a expirat săptămâna trecută și al cărui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) expiră în luna mai.

 

„Autorizația Millenium pentru construcția Centrului de Afaceri nr. 148/28/P/31934/9.04.2011 expiră în 9.04.2013 și orice aviz de prelungire în lipsa unui PUZ nou este ilegală. PUZ Greenfiled II “Modificare PUZ Aleea Teișani (tarlaua 468) – Pădurea Pusnicu – Pădurea Băneasa Sector 1” aprobat prin Hotărârea CGMB nr.263/29.05.2008 (pct. 22 ) expiră în 29.05.2013. De menționat că PUG prevede pentru această zonă P+2, iar autorizația conform derogărilor PUZ “Modificare PUZ Aleea Teișani (tarlaua 468) – Pădurea Pusnicu – Pădurea Băneasa Sector 1” este de P+5. În această situație SC Impact și satelitul său SC Millenium comit cu largul concurs la autorităților locale și centrale o nouă mare ilegalitate. De aceea având în vedere situația cu falsul drum prin pădure Vadul Moldovei, având în vedere că acest fapt a fost arătat chiar și de către judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, vă rog să observați marea stratagemă: se urmărește șantajarea Guvernului pentru a scoate o Hotărâre Guvernamentală cu privire la drumul prin Pădure ca să fie trecut în administrarea Primăriei Municipiului București, care în fapt este singura soluție de a avea acest drum. Șantajul va consta că vor cere acest HG pentru ca MDRT să nu fie bun de plată pentru circa 6 milioane EURO pe care Comisia Europeana nu îi va deconta, pentru că va constata culpa organismului guvernamental în acordarea fondurilor europene în mod fraudulos. Oficialii Uniunii Europene au fost deja informați despre aceste ilegalități”, arată o sursă apropriată Impact.

 

Firma SC Millenium Consult Invest 2002, având ca acționari SC IMPACT și Destiny Wheel, a obținut în ciuda numeroaselor ilegalități semnalate de Gazeta de Cluj și confirmate de Comisia Europeană, Parchet, Corpul de Control al Ministerul Mediului, Corpul de Control al Primului Ministru, Corpul de control al MDRT ,Comisia de disciplină a Registrului Urbaniștilor din România(RUR), instanțe de judecată (anularea drumului prin pădure, principala cale de acces în cartierul Greenfield-cel mai important proiect IMPACT), semnarea contractului de finanțare cu fonduri UE.

„Ilegalitățile semnalate au fost următoarele: Studiul de trafic al acestui proiect cu derogări de la PUG (care prevede p+2) se baza pe o autostradă prin mijlocul pădurii, autostradă care a fost anulată printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă; urmare a datelor false furnizate, s-a trecut ilegal rețeaua electrică prin pădure, drept urmare comisia europeană a deschis procedura de infringement nr. 2012/4032; există un litigiu pe rol privitor la anularea autorizației 633/2008, anularea autorizației ar duce la imposibilitatea alimentării cu curent electric al imobilului; corpul de control MDRT prin raportul său Nr. CC 1427/08.01.2010  a constatat ilegalitatea documentației PUZ și a propus anularea avizului MDRT, aceeași instituție semnează prin Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov  cu SC Millenium Consult Invest 2002 SRL contractul de accesare a fondurilor europene, fără ca deficiențele semnalate în raport să fie remediate; există litigiu pe rol de anulare a PUZ  Greenfield la Curtea De Apel București nr. 2488/2/2012, iar anularea PUZ ar duce la anularea autorizației; Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorul 1 a dispus începerea urmăririi penale împotriva elaboratorului și beneficiarului PUZ Greenfield SC Impact Developer & Contractor SA; autorizația de construcție Millenium  nr. 149/28/P/31934 / 9.04.2011 expiră în  9.04.2013 și orice prelungire a acesteia în lipsa unui PUZ nou (PUZ Greenfield expiră în 29.05.2013 ) este ilegală”, arată o sursă apropriată societății Impact.

 

Apropiații lui Ponta nu controlează

 

Cum accesarea fondurilor europene ar trebui să aibă un statut asemănător cu cel al achizițiilor publice instituția abilitată cu verificarea accesărilor fondurilor europene este Agenția Națională de Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice, numai că această instituție este condusă de nimeni altul decât Dan Lucian Vlădescu, fostul avocat de casă al IMPACT, avocat care duce un trai extrem de costisitor-credit de 500.000 euro,vile de lux printre care și una în cartierul IMPACT Azur, 2 mașini de lux (conduce un Jaguar) și care nu are nici un interes să strice relațiile foarte bune cu foștii și foarte probabil viitorii lui clienți. Vlădescu este fostul coleg de bancă a lui Ponta și știe foarte bine că în condițiile declanșării procedurii de infringement pe mediu de către Comisia Europeana, dar și a numeroasele ilegalități semnalate UE poate sista plățile pentru acest proiect sau mai rău poate să declanșeze o nouă procedură de infringement împotriva României cu sancțiunile de rigoare.

Reamintim faptul că Dan Lucian Vlădescu a consiliat Impact în procesul intentat de această societate împotriva CL Cluj-Napoca, unde societate cere un prejudiciu de 72 de milioane de euro. Facturile de-a dreptul aberante emise de Impact către Lomb (studii de atragere a investitorilor, studii meteo etc.) ar trebui, având în vedere că la aceea vreme SC LOMB era o societate cu acționariat 51% de stat, să fie verificate de ANRMAP.

 

 

Tiberiu Hrihorciuc

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.