Lucian Bute se arată mai agresiv în declaraţii ca în trecut. El spune că acest meci este mai important decît cel cu Froch, din 2012, pentru că pînă atunci era neînvins
Zilele acestea, Lucian Bute (33 de ani) se pregăteşte în Florida. Pe 25 mai îl întîlneşte pe Jean Pascal la Montreal şi parcă este pentru prima dată în carieră cînd nu-şi mai măsoară cuvintele.

„De ani de zile el vorbeşte despre mine, de cele mai multe ori de rău. De multe ori a spus că mi-e teamă de el şi că nu respect dorinţa fanilor. M-a provocat încontinuu. Ştiam că această luptă va avea loc într-o bună zi. Am făcut compromisul să urc în categorie, pentru că ştiam că Jean nu are cum să descrească. A venit momentul să-i închid botul!”, a spus românul, citat de Journal de Montreal.

Acest gen de ameninţare este rar întîlnit în repertoriul lui Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, care a pierdut centura anul trecut, la Nottingham, în faţa englezului Carl Froch. Reacţia adversarului său nu a întîrziat să se facă auzită. „Bute are nevoie urgentă de un curs de bune maniere. Este o lipsă flagrantă de respect. Eu nu sînt cîine. Am gură, nu bot!”, a scris Pascal (30 de ani) pe contul său de Twitter.

Pînă acum, în timpul deselor întîlniri dintre cei doi înaintea meciului de la Montreal, Bute era cel reţinut în declaraţii, în timp ce Pascal era cel vorbăreţ, belicos şi iubitor de un strop de atenţie în plus.

SUA, acasă
Bute are o casă la West Palm Beach, pe care a cumpărat-o tocmai pentru a se putea antrena în Florida fără costuri foarte mari. Românul spune că nu s-a mai simţit atît de motivat de la cea de-a doua sa luptă cu Librado Andrade, din 2009. Bute susţine că este mai determinat decît înaintea meciului cu Froch, de anul trecut, pentru că acum se află în situaţia boxerului care a cunoscut înfrîngerea.
„Pînă la partida din Anglia, eram neînvins. Nu cunoscusem impactul şi consecinţele unui eşec. Am descoperit toate acestea cînd am pierdut în faţa lui Froch şi a fost foarte dificil să mă obişnuiesc cu ele. Eşecul m-a făcut să-mi pierd încrederea în puterile mele. După asta, cu Denis Gracev, am fost ezitant. Nu mă consideram refăcut sută la sută. Dar acest lucru nu se va repeta contra lui Pascal”, promite Bute.

Muşchi mai puternici
Bute crede că schimbarea categoriei, de la supermijlocie la semigrea, îi va permite să-şi mărească masa musculară. A declarat presei canadiene că se simte mai puternic pe picioare şi că loveşte mai bine. Lucian a dezvăluit că programul de antrenament este unul care nu-i lasă nici un moment de respiro şi că nu uită deloc de adversarul lui de pe 25 mai, Jean Pascal, care se pregăteşte la Las Vegas.

„De multă vreme nu am avut o condiţie fizică atît de bună. Îmi lipsea mult această senzaţie”
Lucian Bute

„Cînd intru în sală, mă gîndesc doar la Pascal. Îmi imaginez deseori cum o să fie lupta, chiar cînd iau masa alături de echipa mea. Vorbesc mult şi cu un psiholog”
Lucian Bute

32 de lupte a susţinut pînă acum Lucian Bute la profesionism, dintre care a cîştigat 31 în total şi 24 prin KO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.